O CIRIS-u

 

CIRIS je Comeng-ov Integralni Računovodstveni Informacijski Sustav koji po svojim funkcionalnim mogućnostima spada u kategoriju ERP sustava (Enterprise Resource Planning). Namjenjen je integriranom planiranju, upravljanju i provođenju svih poslovnih aktivnosti za mala, srednja i velika poduzeća.

Početak razvoja na MS-DOS i Novell operativnom sustavu datira iz daleke 1988. godine, dok je prva verzija CIRIS-a za Windows platformu razvijena već 1994. godine i od tada je uspješno implementirana u preko stotinu poduzeća širom Hrvatske.

Poslovni informacijski sustav CIRIS temelji se na najsuvremenijim razvojnim tehnologijama i modularnoj arhitekturi pomoću koje svaki programski modul može funkcionirati nezavisno ili se može integrirati u cjelokupni poslovni sustav.

Moduli sustava su jednostavni za korištenje i omogućavaju korisniku brzo i efikasno obavljanje svakodnevnih komercijalno-računovodstvenih funkcija.

Osnovni programski moduli su : matične baze podataka, glavna knjiga, saldakonti kupaca i dobavljača, porezna evidencija, skladišno poslovanje, veleprodaja, maloprodaja, ugostiteljstvo, fakturiranje, kadrovska evidencija, obračun plaća i drugih dohodaka, osnovna sredstva, sitan inventar, putni nalozi, blagajna, knjigovodstvo obrtnika, komunalno poslovanje, te ostale analitičke evidencije.

Uvijek ažuran sa zakonskim propisima i velikim brojem izvještaja CIRIS pruža korisniku kvalitetnu informaciju o financijskom stanju poduzeća i pomaže u donošenju budućih poslovnih odluka.

Programski paket podržava rad jednog ili više umreženih korisnika, a o sigurnosti i stabilnosti unesenih podataka brine kvalitetna baza podataka Microsoft SQL Server.

Ovisno o veličini poduzeća i broju djelatnika sustav je moguće vrlo brzo i jednostavno konfigurirati ovisno o potrebama korisnika, a to uključuje način knjiženja poslovnih događaja i sigurnosne ovlasti za svakog korisnika unutar modula sve do nivoa skladišta i dozvoljenog razdoblja obrade podataka.

Današnja potreba za povezanosti poslovnog sustava sa ostalim uredskim paketima smatra se njegovom osnovnom funkcionalnošću i stoga je svaki izvještaj unutar CIRIS-a vrlo jednostavo moguće prebaciti u EXCEL ili PDF ili ga poslati elektroničkom poštom.

 

Primjeri izgleda ekrana poslovnog sustava CIRIS